viernes, 18 de marzo de 2016

Obtenció d'energies alternatives en l'actualitat

Obtenció d'energies alternatives en l'actualitat.

 En la nostra societat actual, necessitem energia per a realitzar totes les nostres activitats diàries i també per obtenir tots els béns materials  i serveis  que necessitem per viure.
Hi ha diverses maneres d’obtenir aquesta energia : renovables no renovables.

 Les fonts d’energia renovables són aquelles que es van renovant en el medi, com en un cicle.

  • L’energia solar tèrmica utilitza l’energia procedent directament del sol per produir aigua calenta.
    • Usos tèrmics: sistemes d’alta i mitjana temperatura, que escalfen  mitjançant una turbina de vapor.
    • Usos sanitaris: sistemes de baixa temperatura, s’utilitzen únicament per a l’obtenció d’aigua calenta.  
  • L’energia fotovoltaica és aquella que aprofita directament els raigs solars per produir electricitat, produeixen corrent continu, com les piles. Aquest tipus de corrent és l’únic que pot ser emmagatzemat en bateries. Quan les plaques es connecten a la xarxa elèctrica, o quan treballen en paral·lel amb aquesta, cal convertir el corrent continu en altern amb uns onduladors electrònics.
  • Energia eòlica: es tracta d’una de les fonts d’energia renovable més efectiva, però cal tenir en compte també que el vent és dispers, intermitent i aleatori, per tant, només es pot aprofitar en àrees concretes. Actualment pot utilitzar-se per a la producció d’electricitat gràcies a la utilització d’aerogeneradors, que transformen l’energia del vent en energia elèctrica. 
  • Energia marina: és l’energia que obtenim pels moviments de l’aigua del mar. Hi ha tres tipus
    • Maremotèrmica: aprofita els gradients tèrmics oceànics per produir electricitat: l’aigua superficial actua com a font de calor, mentre que l’aigua extreta de les profunditats actua com a refrigerant.
    • Onades: fa servir l’acció del vent, que crea onades al mar, i gràcies a uns dispositius que capten l’energia mecànica de les ones, es pot convertir aquesta energia en energia elèctrica.
    • Mareomotriu: aprofita la capacitat de les marees per desplaçar grans masses d’aigua: fent passar l’aigua per una turbina hidràulica. 

  •  Energia hidràulica:   obtinguda per l’aigua dels rius,  gràcies als salts d’aigua de les preses. S’aconsegueix fent baixar l’aigua per gravetat, ,  quan passa per una turbina, impulsa un generador elèctric.
  • Energia geotèrmica: Es la producció de calor i electricitat a partir de l’energia calòrica continguda a l’interior de la terra.És pràcticament inexhaurible, a més, manté un flux de producció d’energia constant al llarg de l’any, ja que no depèn de variacions estacionals. Els jaciments geotèrmicsgestionats correctament poden mantenir la seva producció d’energia indefinidament.

-Distingir entre energies alternatives de les que no ho son.
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario